K osudům komunity milevského kláštera za husitských válek - Adámek, Jan (Táborský archiv, 1999)
[Schicksale des Prämonstratenserkonvents Mühlhausen während der Hussitenkriege]
Keywords: milevsko

Soupis rukopisů knihovny kláštera premonstrátů Teplá = Catalogus codicum manu scriptorum bibliothecae monasterii Teplensis ordinis praemonstratensis - Hoffmann, František (Archiv Akademie věd ČR, 1999)
Keywords: teplá

Bohemikální listiny v archivu premonstrátského kláštera v hornorakouském Schläglu - Kubíková, Anna (Archivní časopis, 1999)
[Die bohemikalen Urkunden im Archiv des Premonstratenserklosters Schlägl in Oberösterreich.]
Keywords: schlägl

Strahovský klášter. Jeho založení a románská bazilika - Merhautová, Anežka; Sommer, Petr (Umení: casopis Ústavu Dejin Umení Akademie Ved Ceské Republiky, 1999)
[Kloster Strahov. Seine Gründung und die romanische Basilika]
Keywords: strahov

Neznámý brakteát s jezdeckým motivem z Kláštera Hradiska u Olomouce - Michnová, Věra (Zprávy Vlastivědného muzea v Olomouci, 1999)
Keywords: hradisko

Krajina a sídla na trech mapách z historických fondu Strahovského kláštera - Pařez, Jan (Pocta Jaroslaw Kasparovi sborník k 70. narozeninám Doc. PhDr. Jaroslava Kaspara, CSc., 1999)
[Landscape and Settlements on Three Maps from Historical Collections of the Premonstratensian Monastery at Strahov]
Keywords: strahov

Farní kostel sv. Petra a Pavla v Mnichově - Švandrlík, Richard (Hamelika, 1999)
Keywords: mnichov

Klášter premonstrátu Teplá - Hlinomaz, Milan (Historický sborník Karlovarska, 1998)
Keywords: teplá

Úcast bl. Hroznaty na krížových výpravách a založení kláštera Teplá. (Studie o životní etape ceského velmože na konci 12. století) - Kubín, Petr (Západoceský historický sborník, 1998)
Keywords: teplá; 👤 hroznata of bohemia

K nejstaršímu raně středověkému osídlení bývalého Kláštera Hradisko u Olomouce - Cižmár, Zdenek; Kohoutek, Jirí (Z pravěku do středověku : sborník k 70. narozeninám Vladimíra Nekudy, 1997)
[Zur ältesten frühmittelalterlichen Besiedlung des Klosters Hradisko bei Olmütz]
Keywords: hradisko

K posloupnosti louckých opatů ve 13. století - Krmíčková, Helena (Časopis Matice moravské, 1997)
Zur Nachfolge der Äbte des Stiftes Klosterbruck im 13. Jahrhundert
Keywords: louka

Premonstrátský klášter v Louce - Kroupa, Petr; Kroupa, Jirí K.; Slavícek, Lubomír; Unger, Josef (Okresní úřad Znojmo, referát kultury ve spolupráci s Jihomoravským muzeem ve Znojmě, 1997)
Keywords: louka

K výzkumu zaniklého kláštera v Louňovicích pod Blaníkem a příspěvek k datu jeho založení - Radoměrský, Pavel (Muzeum a současnost, 1997)

Horninový stavební materiál v románské a gotické výstavbě kostela a kláštera v Louce u Znojma - Dvořák, Jaroslav (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Premonstrátský klášter Louka - Kroupa, Petr (Jizni Morava, 1996)
[Prämonstratenser Stift Bruck bei Znaim]
Keywords: louka

Nález vídeňského feniku z poloviny 13. století v areálu Louckého kláštera u Znojma - Sejbal, Jiří (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Archeologický výzkum v areálu louckého kláštera - Unger, Josef (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Nekolik archeologických úvah k pocátkum kláštera Hradisko - Bláha, Josef (Historicka Olomouc, 1995)
Keywords: hradisko

Urbár kláštera Strahov z roku 1410 - Čechura, Jaroslav (Bibliotheca Strahoviensis, 1995)
Strahov Monastery Land and Duties Register from the year 1410]
Keywords: strahov

Vývoj osídlení na panství kláštera v Teplé ve 13. století - Charvátová, Kateřina (Historická geografie, 1995)
Keywords: teplá

Vidžín : okres Plzeň-sever : kostel sv. Jakuba - Líbal, Dobroslav (Gotika v západních Čechách, 1995)
Keywords: vidžín

Nekteré poznatky zjištené pri katalogizaci diáru premonstrátské kanonie Hradisko - Prucek, Josef (Historicka Olomouc, 1995)
[Über einige bei der Katalogisierung der Diarien des Prämonstratenserstiftes Hradisch gemachte Befunde]
Keywords: hradisko

Vladari chotešovského kläštera - Čechura, Jaroslav (Husitství, reformace, renesance 1-3. Sborník k 60. narozeninám Františka Šmahela, 1994)
Keywords: chotěšov

Kapitulní síň chotěšovského kláštera - Cuřín, Jaroslav (České památky : časopis pro přátele památek a historie, 1994)
Keywords: chotěšov

Stavební materiál kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích - Dvorák, Jaroslav (Jizni Morava, 1994)
[Das Baumaterial des Stiftes Rosa Coeli in Kanitz]
Keywords: kounice

Premonstrátky nebo augustiniánky? (opět k počátkům kláštera v Doubravníce) - Jan, Libor (Časopis Matice moravské, 1994)
Prämonstratenserinnen oder Augustinerinnen? (nochmal zu den Anfängen des Klosters in Doubravník)
Keywords: doubravník

Každodennost v kláštere premonstrátu na Strahove v polovine 16. století - Pařez, Jan (Folia historica Bohemica, 1994)
[Der Alltag im Prämonstratenserstift Strahov in der Mitte des 16. Jahrhunderts]
Keywords: strahov

Letopis milevského opata Jarlocha a jeho pramenná hodnota - Bláhová, Marie (Ceský stát na prelomu 12. a 13. století, 1993)
[Die Chronik des Abtes Jarloch von Mühlhausen und ihr Quellenwert. ]
Keywords: milevsko

Křtiny : Poutní kostel Jména Panny Marie - Horyna, Mojmír; Prnka, Tomáš (Historická společnost Starý Velehrad, 1993)
Keywords: křtiny

850 let Strahovského kláštera. Jindřich Zdík a osazení Strahovského kláštera premonstráty - Pařez, Jan (Dějiny a současnost, Kulturně historická revue, 1993)
[850 Jahre Stift Strahov. Heinrich Zdík und die Gründung des Prämonstratenserstiftes Strahov]
Keywords: strahov

Znak Strahovského kláštera - Pokorný, Pavel R. (Heraldická ročenka, 1993)
[850 Jahre Kloster Strahov]
Keywords: strahov

Pozůstatky románského zastřešení kostela sv. Martina v Bernarticích - Varhaník, Jiří (Zprávy památkové péče, 1993)
Keywords: bernartice

Brevnov a Strahov na pocátku 15. století - Čechura, Jaroslav (Historia docet. Sborník prací k pocte sedesátych narozenin prof. PhDr. Ivana Hlavácka, 1992)
Keywords: strahov

K dějinám česko-polských vztahů ve středověku. (Šlechta a premonstráti ve 12. století.) - Rajman, Jerzy (Mediaevalia historica Bohemica, 1992)
Keywords: 🇨🇿 czechia (general); 🇵🇱 poland (general)

Chotěšov v 15. století - Čechura, Jaroslav (Minulostí Západočeského kraje, 1991)
Keywords: chotěšov

Premonstrátský řád a velké západní schisma (1378-1417) - Dolista, Karel (Historia Universitatis Carolinae Pragensis, 1991)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Konfirmace Premysla Otakara II. pro Doksany z roku 1276 ve svetle litomerické listiny z roku 1282 - Sviták, Zbynek (Sborník prací Filozofické fakulty brněnské univerzity. C, Řada historická, 1991)
[Das Bestätigungsprivileg Premysl Ottokars II. für Doxan aus dem Jahre 1276 im Lichte einer Leitmeritzer Urkunde aus dem Jahre 1282]
Keywords: doksany

Staročeské pašije z hornorakouského kláštera Drkolná (Schlägl) - Vintr, Josef (Listy filologické, 1991)
Die alttschechische Passion in der Bibliothek des oberösterreichischen Stifts Schlägl
Keywords: schlägl

K osmistému výročí vzniku premonstrátského kláštera v Louce - Zemek, Metoděj (Bohemia, Ecclesia, Universitas : Sborník k osmdesátinám Jaroslavu Kadlecovi, 1991)
Keywords: louka

Premonstrátský klášter v Louce v prvním století svého trvání. (K 800. výročí vzniku.) - Zemek, Metoděj (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1991)
Keywords: louka

800 let premonstrátského kláštera v Louce u Znojma - Žemlička, Josef (Český časopis historický, 1991)
Keywords: louka

Louka. 800 let premonstrátského kláštera Louka u Znojma na Morave (Cesta, 1990)
[800 Jahre des Prämonstratenserstiftes Klosterbruck bei Znaim in Mähren]
Keywords: louka

Canonia lucensis. Počátky a prvních sto let života - Charouz, Jindřich Zdeněk (Ročenka Okresního archivu ve Znojmě, 1990)
Keywords: louka

Premonstratský klašter Milevsko - Dolista, Karel (Děkanský úřad, 1990)
[Das Prämonstratenserstift Mühlhausen]
Keywords: milevsko

Jan Želivský - Kopicková, Božena (1990)
Keywords: 👤 jan želivský

Vývoj pozemkové držby kláštera v Teplé v době předhusitské - Čechura, Jaroslav (Minulostí Západočeského kraje, 1988)
Keywords: teplá

Zapomenuté listiny kláštera Želiv z předhusitského období - Čechura, Jaroslav (Jihočeský sborník historický, 1988)
Vergessene Urkunden des Klosters Želiv aus der vorhussitischen Zeit
Keywords: želiv

Hospodářské dvory klášterů ve světle písemných pramenů (Ke stavební podobě dvorů řádů benediktinského, premonstrátského a cisterckého) - Charvátová, Kateřina (Archaeologia historica, 1987)
Keywords: 🇨🇿 czechia (general)

Osm století milevského kláštera - Dolista, Karel (Duchovní pastýř, 1987)
The monastery in Milevsko - 800 years old
Keywords: milevsko

Dvanáct táborských clánku ze srpna 1420 v zrcadle Želivského kázání - Kopicková, Božena (Folia historica Bohemica, 1986)
Keywords: 👤 jan želivský

Listina hradišťského kláštera údajně z roku 1269 - Štěpán, Václav (Z dějin hutnictví, 1986)
Keywords: hradisko

Hradištní pohrebište v premonstrátské kanonii na Strahove - Sommer, Petr (Sborník Národního muzea v Praze, řada A, 1985)
[Das Burgwall-Gräberfeld im Prämonstratenser-Kanonikat in Prag-Strahov]
Keywords: strahov

K zacátkum premonstrátské kanonie v Praze na Strahove - Sommer, Petr (Archaeologica Pragensia, 1984)
[Zu den Anfängen der Prämonstratenserkanonie in Prag-Strahov]
Keywords: strahov

O nejstarších tepelských listinách - Haubertová, Květoslava (Státní oblastní archiv v Plzni, 1981)
OCLC: 35797051
Keywords: teplá

Klášterní hrad v Dolních Kounicích - Eliáš, Jan O.; Kašička, František (Zprávy památkové péče, 1975)
Le château-monastère à Dolní Kounice.
Keywords: kounice

Graduál z kláštera řádu premonstrátů v Louce u Znojma - Eidernová-Pštrossová, Vladimíra (Charles University, 1974)
Keywords: louka

Chotěšovský kopiář v Řezně a vysazení Touškova roku 1311 - Dolista, Karel (Minulostí západočeského kraje, 1971)
Keywords: chotěšov

Nová Říše - Nováková-Skalická, Miroslava (Kraj. středisko st. památkové péče a ochrany přírody, 1971)
OCLC: 42166814
Keywords: nová říše

Premonstrátské opatství a kostel sv. Jiljí v Milevsku - Kuthan, Jiří (Umění: časopis Ústavu dějin umění Akademie věd České republiky, 1969)
[Prämonstratenserstift und -kirche St. Ägidius in Mühlhausen]
Keywords: milevsko

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Brně-Zábrdovicích - Hurt, Rudolf (Masarykova Univerzita, 1969)
Keywords: zábrdovice

Kostel sv. Jiljí a premonstrátské opatství v Milevsko - Kuthan, Jiří (Jihočeský sborník historický, 1969)
St. Giles' Church and Premonstratensian Abbey in Milevsko
Keywords: milevsko

Tepelský klášter v pozdní gotice a renesanci - Dolista, Karel (Minulostí Západočeského kraje, 1967)
Keywords: teplá

Rosa Coeli v Dolních Kounicích - Petru, Jaroslav (Státní Památkové Péče, 1965)
Keywords: kounice

Západní krypta doksanského kostela - Merhautová, Anežka (Umění : časopis Ústavu pro teorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1964)
Keywords: doksany

K založení ženského premonstrátského kláštera v Nové Říši - Richter, Václav (Muzeum Vysočiny, 1964)
OCLC: 85560085
Keywords: nová říše

Pamětní záznamy kostela olomouckého a kláštera louckého - Kristen, Zdeněk (Acta Universitatis Palackianae Olomucensis. Facultas philosophica. Historica. Sborník prací historických, 1962)
Keywords: louka

Soupis rukopisů z knihovny minoritů v Brně, františkánů v Moravské Třebové a premonstrátů v Nové Říši - Dokoupil, Vladislav (Státní pedagogické nakl., 1959)
Keywords: nová říše

Románská stavební huť v Doksanech. II. Dílo a působení doksanské huti - Merhautová-Livorová, Anežka (Umění : časopis Ústavu pro theorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1957)
Keywords: doksany

Románská stavební huť v Doksanech. I. architektura okruhu kláštera doksanského - Radová-Štiková, Milada (Umění : časopis Ústavu pro theorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1957)
Keywords: doksany

Diplomatický příspěvek k otázkám hradištského klášterního velkostatku v 2. polovině 13. století - Paclík, Jiří (Folia diplomatica : studijní příručka, 1955)
Keywords: hradisko

Privilegium Premysla I. pro Doksany a jeho konfirmace z r. 1276 - Pražák, Jirí (Sborník archivních prací, 1955)
Keywords: doksany

Výzva Jana Želivského: výbor z kázání - Želivský, Jan (Ústřední církevní nakladatelství, 1954)
Ž. ve svých kázáních bojoval za návrat církve k bibli, vyzýval k bratrské pospolitosti lidu, útočil proti bohatým, hájil zásadu, že "jenom takoví jsou hodni toho, aby byli nasyceni chlebem Kristovým, kdo věrně pracují".A.Molnárvkomentáři a výkladu podrobuje Ž. kazatelskou činnost rozboru theologickému, ale současně věnuje pozornost společenskému významu osobnosti nejrevolučnějšího kazatele husitské Prahy
OCLC: 78172775
Keywords: 👤 jan želivský

Dochovaná kázání z roku 1419. Díl 1, Od neděle velikonoční do páté neděle po sv. Trojici - Želivský, Jan (Československá akademie věd, 1953)
První část latinských kazatelských příprav nejlidovějšího kazatele husitské Prahy, dochovaných v opise, zachycuje osnovy jeho zápalných projevů, pronesených k chudině Nového Města pražského v chrámu Marie Sněžné v předvečer revoluce od 16. dubna do 16. července 1419. Podle Zd. Nejedlého Želivský "dovedl jíti cestou Husa a Jakoubka ze Stříbra dále pokrokovým směrem, pro nějž dovedl strhnouti i pražský lid. Jeho doba znamená vrchol pokrokového hnutí v Praze." Úvodem je podán popis, rozbor a zjištění původství dochovaných rukopisů
OCLC: 85315686

K renesanční výzdobě kostela v Domamili - Bartušek, Antonin (Vlastivědný věstník moravský, 1951)
Keywords: domamil

Praemonstrátský klášter Želiv : Stručné dějiny a popis (Nákladem vlastním, 1948)
OCLC: 85428526
Keywords: želiv

Klášter Teplá - Tyl, Heřman Josef (Klášter Teplá, 1947)
OCLC: 615459201
Keywords: teplá

Bývalý klášter premonstrátek v Doksanech nad Ohří - Kubíčková, Jarmila (Výtvarný odbor Umělecké besedy, 1944)
Keywords: doksany

Zánik kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích - Radimský, Jirí (Časopis Společnosti přátel starožitností, 1943)
[Das Ende des Stiftes Rosa Coeli in Kanitz]
Keywords: kounice

Románský kostel kláštera premonstrátek v Doksanech - Líbal, Dobroslav (Zprávy památkové péče, 1942)
Keywords: doksany

Konventní a farní chrám Páně titulu Narození Panny Marie v Želivě (Gustav Francl, 1941)
OCLC: 72097445
Keywords: želiv

Fragmenty socharské výzdoby kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích - Kutal, Albert (Zeitschrift des Mährischen Landesmuseums, 1941)
[Fragmente der Bildausstattung des Stiftes Rosa Coeli in Kanitz]
Keywords: kounice

Klášter praemonstrátů v Želivě - Křivský, Pavel (E. Sprongl, 1939)
OCLC: 85626704
Keywords: želiv

Nová Říše : Klášter premonstrátů : 1211-1936 - Abbey of Nová Říše (Občanská Tiskárna, 1936)
OCLC: 85551400
Keywords: nová říše

Klášter Rosa Coeli - Ruže nebeská v Dolních Kounicích - Pokorný, Václav J. (Komité pro záchranu památek, 1935)
Das Stift Rosa Coeli - Die himmlische Rose in Kanitz
Keywords: kounice

Strahovská obrazárna v Praze: obrazárna královsk ́kanonie řádu premonstránského v Praze - Matějíček, A. (Ministerstvo školství a národní osvěty, 1931)
Pages: 28
Keywords: strahov

Doksany nad Ohří, bývalý klášter premonstrátek : Stručný průvodce dějinami a památkami - Balcárek, Evermond Vladimír (Nákl. verlag, 1929)
[Doxan a. d. Ohra, ehemaliges Prämonstratenserinnenstift]
Keywords: doksany

Strahov : k třístému jubileu sv. Norberta, ochránce země české - Ondrácek, Vilém (nákladem vlastním, 1927)
Keywords: strahov; 👤 norbert of xanten

Několik obrázků z dějin chotěšovského kláštera - Schiebl, Jaroslav (Plzeňsko : list pro národopis a ochranu památek, 1927)
Keywords: chotěšov

Okolo klášterní Knihovny v Doksanech - Volf, J. (Časopis československých knihovníků, 1927)
Keywords: doksany

Plzeńačky v chotěšovském klášteře - Graßl, Basilius Franz (Plzeňsko : list pro národopis a ochranu památek, 1926)
Keywords: chotěšov

Rybníky na bývalém panství chotěšovském - Hataj, Václav (Plzeňsko : list pro národopis a ochranu památek, 1926)
Keywords: chotěšov

Uvedení Premonstrátů do kláštera Hradišťského na Moravě - Novotny, V. (Časopis Matice moravské, 1926)
Keywords: hradisko

Dějiny kláštera Luckého u Znojma od založení do válek husitských (1190-1425) - Peřinka, František Vácslav (Sborník Historického Kroužku, 1900)
Keywords: louka

Panny řádu sv. Norberta - Žák, Alfons (Sborník Historického Kroužku, 1900)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)