K osudům komunity milevského kláštera za husitských válek - Adámek, Jan (Táborský archiv, 1999)
[Schicksale des Prämonstratenserkonvents Mühlhausen während der Hussitenkriege]
Keywords: milevsko

Soupis rukopisů knihovny kláštera premonstrátů Teplá = Catalogus codicum manu scriptorum bibliothecae monasterii Teplensis ordinis praemonstratensis - Hoffmann, František (Archiv Akademie věd ČR, 1999)
Keywords: teplá

Bohemikální listiny v archivu premonstrátského kláštera v hornorakouském Schläglu - Kubíková, Anna (Archivní časopis, 1999)
[Die bohemikalen Urkunden im Archiv des Premonstratenserklosters Schlägl in Oberösterreich.]
Keywords: schlägl

Strahovský klášter. Jeho založení a románská bazilika - Merhautová, Anežka; Sommer, Petr (Umení: casopis Ústavu Dejin Umení Akademie Ved Ceské Republiky, 1999)
[Kloster Strahov. Seine Gründung und die romanische Basilika]
Keywords: strahov

Neznámý brakteát s jezdeckým motivem z Kláštera Hradiska u Olomouce - Michnová, Věra (Zprávy Vlastivědného muzea v Olomouci, 1999)
Keywords: hradisko

Krajina a sídla na trech mapách z historických fondu Strahovského kláštera - Pařez, Jan (Pocta Jaroslaw Kasparovi sborník k 70. narozeninám Doc. PhDr. Jaroslava Kaspara, CSc., 1999)
[Landscape and Settlements on Three Maps from Historical Collections of the Premonstratensian Monastery at Strahov]
Keywords: strahov

Farní kostel sv. Petra a Pavla v Mnichově - Švandrlík, Richard (Hamelika, 1999)
Keywords: mnichov

Klášter premonstrátu Teplá - Hlinomaz, Milan (Historický sborník Karlovarska, 1998)
Keywords: teplá

Úcast bl. Hroznaty na krížových výpravách a založení kláštera Teplá. (Studie o životní etape ceského velmože na konci 12. století) - Kubín, Petr (Západoceský historický sborník, 1998)
Keywords: teplá; 👤 hroznata of bohemia

K nejstaršímu raně středověkému osídlení bývalého Kláštera Hradisko u Olomouce - Cižmár, Zdenek; Kohoutek, Jirí (Z pravěku do středověku : sborník k 70. narozeninám Vladimíra Nekudy, 1997)
[Zur ältesten frühmittelalterlichen Besiedlung des Klosters Hradisko bei Olmütz]
Keywords: hradisko

K posloupnosti louckých opatů ve 13. století - Krmíčková, Helena (Časopis Matice moravské, 1997)
Zur Nachfolge der Äbte des Stiftes Klosterbruck im 13. Jahrhundert
Keywords: louka

Premonstrátský klášter v Louce - Kroupa, Petr; Kroupa, Jirí K.; Slavícek, Lubomír; Unger, Josef (Okresní úřad Znojmo, referát kultury ve spolupráci s Jihomoravským muzeem ve Znojmě, 1997)
Keywords: louka

K výzkumu zaniklého kláštera v Louňovicích pod Blaníkem a příspěvek k datu jeho založení - Radoměrský, Pavel (Muzeum a současnost, 1997)

Horninový stavební materiál v románské a gotické výstavbě kostela a kláštera v Louce u Znojma - Dvořák, Jaroslav (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Premonstrátský klášter Louka - Kroupa, Petr (Jizni Morava, 1996)
[Prämonstratenser Stift Bruck bei Znaim]
Keywords: louka

Nález vídeňského feniku z poloviny 13. století v areálu Louckého kláštera u Znojma - Sejbal, Jiří (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Archeologický výzkum v areálu louckého kláštera - Unger, Josef (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1996)
Keywords: louka

Nekolik archeologických úvah k pocátkum kláštera Hradisko - Bláha, Josef (Historicka Olomouc, 1995)
Keywords: hradisko

Urbár kláštera Strahov z roku 1410 - Čechura, Jaroslav (Bibliotheca Strahoviensis, 1995)
Strahov Monastery Land and Duties Register from the year 1410]
Keywords: strahov

Vývoj osídlení na panství kláštera v Teplé ve 13. století - Charvátová, Kateřina (Historická geografie, 1995)
Keywords: teplá

Vidžín : okres Plzeň-sever : kostel sv. Jakuba - Líbal, Dobroslav (Gotika v západních Čechách, 1995)
Keywords: vidžín

Nekteré poznatky zjištené pri katalogizaci diáru premonstrátské kanonie Hradisko - Prucek, Josef (Historicka Olomouc, 1995)
[Über einige bei der Katalogisierung der Diarien des Prämonstratenserstiftes Hradisch gemachte Befunde]
Keywords: hradisko

Vladari chotešovského kläštera - Čechura, Jaroslav (Husitství, reformace, renesance 1-3. Sborník k 60. narozeninám Františka Šmahela, 1994)
Keywords: chotěšov

Kapitulní síň chotěšovského kláštera - Cuřín, Jaroslav (České památky : časopis pro přátele památek a historie, 1994)
Keywords: chotěšov

Stavební materiál kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích - Dvorák, Jaroslav (Jizni Morava, 1994)
[Das Baumaterial des Stiftes Rosa Coeli in Kanitz]
Keywords: kounice

Premonstrátky nebo augustiniánky? (opět k počátkům kláštera v Doubravníce) - Jan, Libor (Časopis Matice moravské, 1994)
Prämonstratenserinnen oder Augustinerinnen? (nochmal zu den Anfängen des Klosters in Doubravník)
Keywords: doubravník

Každodennost v kláštere premonstrátu na Strahove v polovine 16. století - Pařez, Jan (Folia historica Bohemica, 1994)
[Der Alltag im Prämonstratenserstift Strahov in der Mitte des 16. Jahrhunderts]
Keywords: strahov

Letopis milevského opata Jarlocha a jeho pramenná hodnota - Bláhová, Marie (Ceský stát na prelomu 12. a 13. století, 1993)
[Die Chronik des Abtes Jarloch von Mühlhausen und ihr Quellenwert. ]
Keywords: milevsko

Křtiny : Poutní kostel Jména Panny Marie - Horyna, Mojmír; Prnka, Tomáš (Historická společnost Starý Velehrad, 1993)
Keywords: křtiny

850 let Strahovského kláštera. Jindřich Zdík a osazení Strahovského kláštera premonstráty - Pařez, Jan (Dějiny a současnost, Kulturně historická revue, 1993)
[850 Jahre Stift Strahov. Heinrich Zdík und die Gründung des Prämonstratenserstiftes Strahov]
Keywords: strahov

Znak Strahovského kláštera - Pokorný, Pavel R. (Heraldická ročenka, 1993)
[850 Jahre Kloster Strahov]
Keywords: strahov

Pozůstatky románského zastřešení kostela sv. Martina v Bernarticích - Varhaník, Jiří (Zprávy památkové péče, 1993)
Keywords: bernartice

Brevnov a Strahov na pocátku 15. století - Čechura, Jaroslav (Historia docet. Sborník prací k pocte sedesátych narozenin prof. PhDr. Ivana Hlavácka, 1992)
Keywords: strahov

K dějinám česko-polských vztahů ve středověku. (Šlechta a premonstráti ve 12. století.) - Rajman, Jerzy (Mediaevalia historica Bohemica, 1992)
Keywords: 🇨🇿 czechia (general); 🇵🇱 poland (general)

Chotěšov v 15. století - Čechura, Jaroslav (Minulostí Západočeského kraje, 1991)
Keywords: chotěšov

Premonstrátský řád a velké západní schisma (1378-1417) - Dolista, Karel (Historia Universitatis Carolinae Pragensis, 1991)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Konfirmace Premysla Otakara II. pro Doksany z roku 1276 ve svetle litomerické listiny z roku 1282 - Sviták, Zbynek (Sborník prací Filozofické fakulty brněnské univerzity. C, Řada historická, 1991)
[Das Bestätigungsprivileg Premysl Ottokars II. für Doxan aus dem Jahre 1276 im Lichte einer Leitmeritzer Urkunde aus dem Jahre 1282]
Keywords: doksany

Staročeské pašije z hornorakouského kláštera Drkolná (Schlägl) - Vintr, Josef (Listy filologické, 1991)
Die alttschechische Passion in der Bibliothek des oberösterreichischen Stifts Schlägl
Keywords: schlägl

K osmistému výročí vzniku premonstrátského kláštera v Louce - Zemek, Metoděj (Bohemia, Ecclesia, Universitas : Sborník k osmdesátinám Jaroslavu Kadlecovi, 1991)
Keywords: louka

Premonstrátský klášter v Louce v prvním století svého trvání. (K 800. výročí vzniku.) - Zemek, Metoděj (Jižní Morava : vlastivědný sborník, 1991)
Keywords: louka

800 let premonstrátského kláštera v Louce u Znojma - Žemlička, Josef (Český časopis historický, 1991)
Keywords: louka

Louka. 800 let premonstrátského kláštera Louka u Znojma na Morave (Cesta, 1990)
[800 Jahre des Prämonstratenserstiftes Klosterbruck bei Znaim in Mähren]
Keywords: louka

Canonia lucensis. Počátky a prvních sto let života - Charouz, Jindřich Zdeněk (Ročenka Okresního archivu ve Znojmě, 1990)
Keywords: louka

Premonstratský klašter Milevsko - Dolista, Karel (Děkanský úřad, 1990)
[Das Prämonstratenserstift Mühlhausen]
Keywords: milevsko

Jan Želivský - Kopicková, Božena (1990)
Keywords: 👤 jan želivský