A kancelláriai aprómunkától a gátlástalan birtokosig - Borsa, Iván (Tanulmányok a középkorról: Analecta Medievalia I. (A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Medievisztika Tanszékének kiadványsorozata)., 2001)
From chancellery trifles to ruthless land-owning.
Num Pages: 281 Pp.
Keywords: leles

A 13. századi premontrei monostorjegyzékek magyar vonatkozásairól - Körmendi, Tamás (Történelmi Szemle, 2001)
Hungarian Aspects of the Thirteenth-century Catalogues of Monasteries of the Premonstratensian Order
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A premontrei rend megtelepedése az Árpád-kori Magyarországon: a rend korai hazai története a kezdetektöl az 1235-i Catalogus Ninivensisig I - Körmendi, Tamás (Turul, 2001)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Hiteleshely és a királyi jelenlét I. adatok a leleszi konvent hiteleshelyi működéséhez a 15. század elején - Tóth, Norbert C. (Századok: A Magyar Történelmi Társulat folyóirata, 2001)
Places of authentication and the court of special royal presence. Remarks on the activity of the convent of Leles in the early fifteenth century
Keywords: leles