Árpád-házi Szent Erzsébet tisztelete a premontrei rendben lánya, Boldog Gertrúd tevékenysége kapcsán, különös tekintettel a középkori Magyarországra - Nagy, Györgyi (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Félúton az apátságok és a koldulórendek között: A premontreiek anyagi viszonyai a középkori Magyarországon - Romhányi, Beatrix F. (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Rendi építészeti hagyományok és a premontreiek Árpád-kori kolostorai - Szakács, Béla Zsolt (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Cod. Lat. 119 kódexének kottás premontrei fedéltöredékei - Gilányi, Gabriella (“Mestereknek gyengyének”: Ünnepi kötet Madas Edit hetvenedik születésnapjára, 2020)
[Premonstratensian cover fragments in the Cod. Lat. 119, University Library and Archives of the Eötvös Loránd University]
Num Pages: 684 Pp.
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Premontrei prépostságok a középkori Magyarországon, különös tekintettel a Kaposfői Szent Benedek prépostságra - Aradi, Csilla M. (A Kaposvári Rippl-Rónai Múzeum Közleményei, 2014)
Keywords: kaposfő; 🇭🇺 hungary (general)

Premontrei prépostságok az esztergomi érsek joghatósága alatt. A királyi egyházak jogállásának kérdéséhez - Kiss, Gergely (Középkortörténeti tanulmányok, 6: A VI. Medievisztikai PhD-konferencia (Szeged, 2009. június 4-5.) előadásai, 2010)
Premonstratensian provosts under the authority of the archbishop of Esztergom. The question of the royal churches' legal status
Num Pages: 338 Pp.
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A Hont-Pázmány nemzetség premontrei monostorai - Tóth, Sándor (BT-Press Könyv- és Lapkiadó, 2008)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general); 🇸🇰 slovakia (general)

Premontrei rendházak az Árpád-kori Zalában - Cselenkó, Borbála (Szerzetesrendek az Árpád-kori Zala megyében, 2006)
Premonstratensian abbeys in Zala county in the Árpád era
Num Pages: 130 Pp.
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Die Prämonstratenser im mittelalterlichen Königreich Ungarn - Mezey, Alice (Netzwerk des Glaubens: Prämonstratenser in Mitteleuropa ; eine Ausstellung des Dommuseums Brandenburg, 2003)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A magyarországi premontrei cirkária az 1241/1242-I tatárjárást követő évtizedekben (az Írásos források alapján) - Körmendi, Tamás (Kút, 2002)
[The Hungarian Premonstratensian province in the years following the Mongol raid of 1241/1242 (according to written sources)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general); 🇷🇴 romania (general)

A premontrei rend megtelepedése az Árpád-kori Magyarországon: a rend korai hazai története a kezdetektől az 1235-i Catalogus Ninivensisig II - Körmendi, Tamás (Turul, 2002)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Premontreiek - Kovács, Imre Endre; Legeza, Laslo (Mikes Kiadó, 2002)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A 13. századi premontrei monostorjegyzékek magyar vonatkozásairól - Körmendi, Tamás (Történelmi Szemle, 2001)
Hungarian Aspects of the Thirteenth-century Catalogues of Monasteries of the Premonstratensian Order
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A premontrei rend megtelepedése az Árpád-kori Magyarországon: a rend korai hazai története a kezdetektöl az 1235-i Catalogus Ninivensisig I - Körmendi, Tamás (Turul, 2001)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Die Prämonstratenser in Ungarn und ihre kulturellen Leistungen - Kovaćs, Andreas (Analecta Praemonstratensia, 1998)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Die Beziehungen der ungarischen Prämonstratenser-Propsteien zu König Sigismund (1387-1437) - Kovács, Andreas E. (Analecta Praemonstratensia, 1995)
Place: Averbode Publisher: Commissio ; Tongerloae : Norbert, 1925-
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A premontreiek építkezései Győr-Sopron megyében a XII - XIII. században - Kozák, Károly (Arrabona, 1973)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Ein bisher unbeachtet gebliebenes Verzeichnis der Klöster des Prämonstratenserordens in Ungarn und Siebenbürgen in der Zeit vor dem Mongolensturm - Reinerth, Karl (Zeitschrift für Kirchengeschichte, 1966)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general); 🇷🇴 romania (general)

Adatok a magyarországi premontreiek Árpád-kori történetéhez - Oszvald, Arisztid (Művészettörténeti Értesítő, 1957)
Data on the history of the Hungarian Premontreians in the Árpádian period
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Handschriften der ungarischen Praemonstratenser Abteien im Haus-Hof-Staatsarchiv in Wien - Starà, Albert (Analecta Praemonstratensia, 1943)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Fejezetek a magyar premontreiek 800 éves múltjából - Oszvald, Arisztid (Dunántúl Pécsi Egyetemi K., 1940)
Chapters from the 800 - year - old past of the Hungarian Premontreians
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A magyarországi közepkori premontrei prépostságok - Oszvald, Arisztid (Egyetemi Ny., 1939)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Emlékkönyv Szent Norbert halálának 800 éves jubileumára: Fejezetek a magyar premontreiek 800 éves multjából (A jászó-premontrei kanonokrend gödöllői Konventje, 1934)
Pages: 32048
Keywords: 🇭🇺 hungary (general); 👤 norbert of xanten; 📚 premonstratensian (general)

Ki építette az első Premontrei monostort Magyarországon? - Karácsonyi, János (Turul, 1927)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

L'Ordre de Prémontré en Espagne, en Portugal et en Hongrie - Žák, Alfons (Revue de l'Ordre de Prémontré et de ses missions, 1912)
Keywords: 🇪🇸 spain (general); 🇭🇺 hungary (general); 🇵🇹 portugal (general)