Prameny k dějinám knihoven premonstrátských klášterů v Doksanech a Chotěšově - Hradilová, Marta (Knihy a dějiny, 2023)
Keywords: chotěšov; doksany

Knihovny ženských klášterů v pohusitském období - Modráková, Renáta (Acta Musei Nationalis Pragae – Historia litterarum, 2020)
The libraries of Bohemian female monasteries were distinctive units with thematically diverse codices in both manuscript and printed form. This article focuses on their composition and possible transformation in the Post-Hussite period with an overlap to the 16th century. Five important nunneries of various orders have been chosen as models. These include St George’s Benedictine Convent at Prague Castle, the Premonstratensian Convent in Doksany, St Anne’s Dominican Convent in the Old Town of Prague, the Premonstratensian Convent in Chotěšov, the Convent of Poor Clares in Český Krumlov and the Convent of Poor Clares in Cheb. The composition and size of a particular library in the period under review depended on the economic, social and cultural situation of each convent. Liturgical books continued to be commissioned, but the number of devotional literature and mystical texts increased. Many monasteries also focused on ordering printed books. The primary aim of the article is to open the whole topic.
Keywords: chotěšov; doksany

Vztah Chotěšova a Teplé na konci středověku - Trnka, Pavel (Minulostí Západočeského kraje, 2019)
[The relation between the monasteries of Chotěšov and Teplá at the end of the Middle Ages]
Keywords: chotěšov; teplá

Klášter premostrátek v Chotěšově - Forstová, Lada (University of West Bohemia, 2017)
Práce je věnovaná historii kláštera premonstrátek v Chotěšově. Popisuje dějiny od jeho založení po současnost. Představuje premonstrátský řád a jeho zakladatele sv. Norberta, zakladatele kláštera blahoslaveného Hroznatu a jeho sestru Vojslavu. Popisuje také život v klášteře, budovy a vnitřní zařízení.
Accepted: 2018-01-15T15:00:26Z Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Keywords: chotěšov

Portrétní galerie proboštů a opatů kanonie premonstrátek v Chotěšově - Kysučan, Lubor; Oppeltová, Jana (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

Majetkové poměry a správa kláštera Chotěšov ve druhé polovině 16. století - Mírka, Jakub (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

Zbořený kostel sv. Václava kláštera Chotěšov, pokus o rekonstrukci jeho podoby před zbořením a osudy vybavení kostela - Soukup, Jan (Minulostí Západočeského kraje, 2017)
Keywords: chotěšov

Krajiny trí klášteru (Teplá, Chotešov, Vyšší Brod): nástin problematiky - Hlinomaz, Milan (Krajina jako antropologická cítanka, 2015)
Keywords: chotěšov; teplá

Zástavní listiny Zikmunda Lucemburského na statky chotešovského kláštera (1420-1437) - Bárta, Stanislav (Mediaevalia historica Bohemica, 2012)
Keywords: chotěšov

Dějiny Kláštera Premonstrátek Chotěšov - Hlinomaz, Milan (Veduta, 2009)
Keywords: chotěšov

Chotešov a Doksany ve 13. století. Dva kláštery premonstrátek v dobe posledních Premyslovcu - Pátková, Hana (Kościół w monarchiach Przemyślidów i Píastów. Materiały z konferencji naukowej Gniezno 21-24 września 2006 roku, 2009)
Keywords: chotěšov; doksany

Klášter v Chotěšově - Soukup, Jan (Zprávy památkové péče. Časopis státní památkové péče, 2009)
Keywords: chotěšov

Nekolik úvah o založení chotešovského kláštera - Kletecková, Marie (Minulosti zapadoceskeho kraje, 2006)
Keywords: chotěšov

800 let kláštera Chotěšov - Kuchařová, Hedvika (Bibliotheca Strahoviensis, 2004)
Keywords: chotěšov

Klášter v Chotešove v kontextu vývoje západoceské krajiny - Drhovský, Karel (Minulosti zapadoceskeho kraje, 2003)
Keywords: chotěšov

Nekolik tezí k dejinám kláštera Chotešov s prihlédnutím k tepelským fondum - Hlinomaz, Milan (Minulosti zapadoceskeho kraje, 2003)
Keywords: chotěšov

Hospodářský dvůr chotěšovského kláštera "Gigant" v Záluží - Karel, Tomáš (Jižní Plzeňsko : historickovlastivědný sborník muzea jižního Plzeňska v Blovicích, 2003)
Keywords: chotěšov

Peceti proboštu a konventu promenstrátek v Chotešove - Krecková, Jitka; Nevímová, Petra (Minulosti zapadoceskeho kraje, 2003)
Keywords: chotěšov

Domus sponsarum - domus nostra liliosa. Poznámky k ikonografii chotešovského kláštera - Preiss, Pavel (Minulosti zapadoceskeho kraje, 2003)
Keywords: chotěšov

Kláštery premonstrátu v Teplé a Chotešove - Hlinomaz, Milan (Ve stopách sv. Benedikta. Sborník příspěvků z konference Středověké kláštery v zemích Koruny české konané ve dnech 24. - 25. května 2001 v Třebíči, 2002)
Keywords: chotěšov; teplá

Premonstrátky v kláštere Chotešov - Burdová, Ester (Ceské památky, 2000)
Keywords: chotěšov