Odzyskane piękno klasztoru pielgrzymkowego w Imbramowicach – w 900-lecie zakonu norbertańskiego. Wyzwania i zagrożenia dziedzictwa religijnego - Gil-Mastalerczyk, Joanna (Wiadomości Konserwatorskie, 2021)
Keywords: imbramowice

Premonstratensian Convent Complex in the Polish Lands: Imbramowice in the Past and Today - Gil-Mastalerczyk, Joanna (IOP Conference Series: Materials Science and Engineering, 2019)
Keywords: imbramowice

Klasztor Norbertanek w Imbramowicach. Studia i materiały - Dębowska, Maria (Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna, 2012)
Keywords: imbramowice

Archiwum Norbertanek w Imbramowicach - Dębowska, Maria (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2010)
Keywords: imbramowice

Kultura klasztoru ss. norbertanek w Imbramowicach, 1229-2004 - Sobol, Leszek (Wydawnictwo Zakonu Pijarów, 2005)
OCLC: 946357101
Keywords: imbramowice

Dzieje i fabryka kościoła oraz klasztoru Norbertanek w Imbramowicach - Pieńkowska, Hanna (Folia Historiae Artium, 1978)
L'histoire et la fabrique de l'église et du couvent prémontrées d'Imbramowice.
Keywords: imbramowice

Rękopisy liturgiczne biblioteki pp. Norbertanek w Imbramowicach - Nir, Roman (Ruch Biblijny i Liturgiczny, 1976)
Number: 1
Keywords: imbramowice

Początki klasztorów norbertańskich w Dłubni – Imbramowicach i Płocku - Deptuła, Czesław (Roczniki Humanistyczne, 1968)
Number: 2
Keywords: imbramowice; płock

Dokumenty klasztoru pp. Norbertanek w Imbramowicach z lat 1228-1450 - Kozłowska-Budkowa, Zofia (Nakł. Polskiej Akademii Umiejętności, 1948)
OCLC: 749658167
Keywords: imbramowice

Uposażenie klasztoru PP. Norbertanek w Imbramowicach (1228–1450) - Kozłowska-Budkowa, Zofia (Studia historyczne ku czci Stanisława Kutrzeby, 1938)
Keywords: imbramowice

Klasztor pp. norbertanek w Imbramowicach w siedmsetną rocznicę założenia - Marchewka, Antoni (Przewodnik Katolicki, 1926)
Keywords: imbramowice

Siedemsetletnie (r. 1226-1926) dzieje klasztoru PP. Norbertanek w Imbramowicach - Sebald, Magdalena; Łukaszewska, Maria (Klasztor PP. Norbertanek, 1926)
OCLC: 749194845
Keywords: imbramowice

Imbramowice - Slupnicka, Sr. Caroline (Revue de l'Ordre de Prémontré et de ses missions, 1907)
Keywords: imbramowice