Abdij van Postel (2020)
Keywords: postel

De Abdij van Averbode (2020)
Keywords: averbode

De bijna vergeten 'witte nonnen' van Kuzemer - Buursma, Albert (De verhalen van Groningen, 2020)
Bij Oldekerk lag in de middeleeuwen het vrouwenklooster Kuzemer. Het werd gevestigd op een hoge zandrug, vlakbij een natuurlijk waterloop. Bijna drie eeuwen lang speelde zich hier het kloosterleven af, zij het op een bescheiden wijze.
Keywords: kuzemer

Norbert en de norbertinessen in zijn Orde, tot circa 1300 - Janssens, H. (750 jaar Sint-Catharinadal. Huis van God en Huis van Mensen, 2020)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

750 jaar Sint-Catharinadal : huis van god en huis van mensen - Maria Magdalena (Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal, 2020)
Keywords: sint-catharinadal

Hugo van Fosses als kanunnik in Fosses-la-Ville en Cambrai (1087/95-1121/23). Bijdrage tot de ontstaansgeschiedenis van de Orde van Prémontré [III] - Mingroot, Erik van; Janssens, Herman (Analecta Praemonstratensia, 2020)
Keywords: 👤 hugh of fosses