Csornai Premontrei Apátság (2024)
Keywords: csorna

„Tekintsd e művet, Isten”. A zsámbéki premontrei templom és kolostor története - Valter, Ilona (Martin Opitz Kiadó, 2023)
Keywords: zsámbék

Premontrei monostor maradványait találhatták meg a Háros-sziget mentén - Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület (Magyar Múzeumok, 2022)
Keywords: csút

Egy IV. Béla által alapított monostor maradványait találhatták meg a régészek a Háros-szigetnél (PestBuda, 2022)
Keywords: csút

A kaposfői premontrei prépostság feltárása Bárdudvarnok határában - Aradi, Csilla M.; Molnár, István (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: kaposfő

Adatok a hatvani, premontrei, prépostság történe téből - Demény-Dittel, Lajos (Hatvani Kalendárium, 2022)
Keywords: hatvan

A zsámbéki premontrei templom középkori falfestményeiről egy 1895. évi restaurátori árajánlat alapján - Fehér, Ildikó (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: zsámbék

A zsámbéki premontrei templom 13. századi boltozatai - Fehér, Krisztina (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: zsámbék

A somlóvásárhelyi premontrei apácák - Jakits, Orsolya Johanna (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: somlóvásárhely

A jászói Keresztelő Szent János-monostor középkori története - Kotrusová, Júlia (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: jasov

A premontrei rend Árpád-kori építkezései kutatásának vázlata Pons Johannis (Jánoshida) példáján - Mezey, Alice (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: jánoshida

Az Árpád-kori kökényesi premontrei prépostság épületmaradványai barokk falakban - Mezey, Alice (Hatvani Kalendárium, 2022)
Keywords: nagykökényes

Árpád-házi Szent Erzsébet tisztelete a premontrei rendben lánya, Boldog Gertrúd tevékenysége kapcsán, különös tekintettel a középkori Magyarországra - Nagy, Györgyi (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

A premontrei rend türjei temploma - Nagy, Veronika; Horogszegi, Tamás; Gaylhoffer-Kovács, Gábor (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: türje

Az ócsai premontrei templom építéstörténete és díszítési rétegeei - Raffay, Endre (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: ócsa

Félúton az apátságok és a koldulórendek között: A premontreiek anyagi viszonyai a középkori Magyarországon - Romhányi, Beatrix F. (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Rendi építészeti hagyományok és a premontreiek Árpád-kori kolostorai - Szakács, Béla Zsolt (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Késő gótikus boltozat az egykori zsámbéki premontrei prépostság épületében - Szőke, Balázs (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: zsámbék

A zsámbéki prépostság története a hitelesítő ásatás tükrében - Valter, Ilona (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: zsámbék

Szemelvények a bozóki, a bényi, a sági és a turóci monostorok történetéből - Žažová, Henrieta (900 éves a premontrei rend : tanulmányok a rend magyarországi történetéről, kulturális és művelődéstörténeti jelentőségéről, 2022)
Keywords: bzovík; bíňa; klaštor pod znievom; šahy

Megjegyzések a bozóki prépostság birtokösszeíró okleveléhez - Bagi, Dániel (Prépostok, apátok, vikáriusok: Tanulmányok, 2021)
Remarks on the census deed of the Bošice provost
Num Pages: 312 Pp.
Keywords: bzovík

A gyulafirátóti premontrei prépostság alapítása és monostorának viszontagságai – kiegészítések és kérdések - Horogszegi, Tamás (Veszprémi Szemle Várostörténeti folyóirat, 2021)
Keywords: gyulafirátót

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Cod. Lat. 119 kódexének kottás premontrei fedéltöredékei - Gilányi, Gabriella (“Mestereknek gyengyének”: Ünnepi kötet Madas Edit hetvenedik születésnapjára, 2020)
[Premonstratensian cover fragments in the Cod. Lat. 119, University Library and Archives of the Eötvös Loránd University]
Num Pages: 684 Pp.
Keywords: 🇭🇺 hungary (general)

Egy prépostállítás buktatói. A Drugetek és a Sztriteiek konfliktusa a leleszi konvent körül - Szőcs, Tibor (Aetas: Történettudományi folyóirat, 2020)
The pitfalls of a provost nomination. The conflict between the Drugs and the Strites around the Lleesz convent
Keywords: leles