The Premonstratensian Nunnery in Strzelno (12th-14th c.): Sacral Architecture, Life and Death - Sułkowska-Tuszyńska, Krystyna (4th International Multidisciplinary Scientific Conference on Social Sciences and Arts SGEM2017, 2017)
Keywords: strzelno

Kamienne plyty z ostatniej cwierci XII wieku w dawnym kosciele Norbertanek pw. Swietej Trójcy w Strzelnie - Szczęsna, Joanna (Ars omnia vincit. Studia z dziejów sztuki i kultury artystycznej, 2012)
Keywords: strzelno

The architectural sculpture in the former Norbertine churches in Wrocław-Ołbin and in Strzelno in the Romanesque period - Szczęsna, Joanna (Analecta Praemonstratensia, 2009)
Keywords: strzelno; wrocław

Tradycja liturgiczno-muzyczna norbertanek ze Zwierzyńca w świetle graduału z 1527 r. - Byczkowska-Sztaba, Jolanta (Res Gestae, 2007)
Keywords: strzelno

Rzecz o życiu i śmierci na wzgórzu klasztornym w Strzelnie (XII-XVI w.) - Sułkowska-Tuszyńska, Krystyna (Res Gestae, 2007)
Keywords: strzelno

Klasztor Norbertanek w Strzelnie (12-16 wiek): Sacrum i profanum. - Sułkowska-Tuszyńska, Krystyna (Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2006)
(Premonstratensian Monastery in Strzelno (12-16 century). Sacrum and profanum)
Keywords: strzelno

Tympanon portalu pólnocnego ponorbertanskiego kosciola Swietej Trójcy w Strzelnie - Szczęsna, Joanna (Roczniki humanistyczne, 2005)
Keywords: strzelno

Klasztor norbertanek w Strzelnie (12-19 wieku): Obraz kultury w świetle badań archeologiczno-architektonicznych - Sułkowska-Tuszyńska, Krystyna (Studia z archeologii, historii i historii architektury, 2003)
The Premonstratensian convent at Strzelno from the twelfth to the nineteenth century. Its material culture in the light of archaeological and architectural research
Keywords: strzelno

Program i funkcje kościoła premonstrantek w Strzelnie - Świechowski, Zygmunt (Studia z archeologii, historii i historii architektury, 2003)
The program and functions of Premonstratensian Church in Strzelno
Keywords: strzelno

Chalino czy Chalno, czyli o dacie pojawienia się premonstratensów w Strzelnie - Kajzer, Leszek (Civitas et villa. Miasto i wieś w średniowiecznej Europie Środkowej, 2002)
Keywords: strzelno

Strzeleński zespół klasztorny w perspektywie rodowych fundacji margrabiów von Wettin. Rzeźba – architektura – historia - Soćko, Adam (Nasza Przeszłość: Studia z dziejów Kościoła i kultury katolickiej w Polsce, 2002)
The monastic complex at Strzelno and the foundations of the family of the Wettin margraves. Sculpture – architecture – history
Keywords: strzelno

The material culture of the Premonstratensian nunnery at Strzelno - Sułkowska-Tuszyńska, Krystyna (Medieval Europe Basel 2002 : centre, region, periphery : 3rd International Conference of Medieval and Later Archaeology, Basel (Switzerland) 10-15. September 2002 : preprinted papers, 2002)
Keywords: strzelno

Piotr Włostowic czy Piotr Wszeborowic? O fundacji i fundatorze klasztoru norbertanek w Strzelnie - Hewner, Katarzyna (Nasza Przeszłość: Studia z dziejów Kościoła i kultury katolickiej w Polsce, 2000)
Piotr Włostowic or Piotr Wszeborowic? The foundation and the founder of the Norbertine nunnery in Strzelno
Keywords: strzelno

Przeorysze i podprzeorysze klasztoru norbertanek w Strzelnie od końca XII wieku do 1837 r - Kabaciński, Ryszard; Karczewski, Dariusz (Nasza Przeszłość: Studia z dziejów Kościoła i kultury katolickiej w Polsce, 2000)
Abbesses and their deputies in the Norbertine nunnery at Strzelno from the end of the 12th century to 1837
Keywords: strzelno

Studia nad trzynastowiecznymi dokumentami klasztoru Norbertanek w Strzelnie - Karczewski, Dariusz (Studia Źródłoznawcze, 2000)
Publisher: Wydawnictwo DiG
Keywords: strzelno

Jeszcze jedna próba datowania fundacji klasztoru premonstratensek w Strzelnie - Labuda, Gérard (Nihil superfluum esse: Studia z dziejów średniowiecza ofiarowane Profesor Jadwidze Krzyżaniakowej, 2000)
Another attempt at dating the foundation of the Premonstratensian nunnery in Strzelno
Num Pages: 596 Pp.
Keywords: strzelno