The architectural sculpture in the former Norbertine churches in Wrocław-Ołbin and in Strzelno in the Romanesque period - Szczęsna, Joanna (Analecta Praemonstratensia, 2009)
Keywords: strzelno; wrocław

Późnośredniowieczne próby reform we wrocławskim opactwie św. Wincentego - Misiejuk, Dariusz (Res Gestae, 2007)
Keywords: wrocław

Nie tylko causa Vortret. O wzajemnych kontaktach wrocławskich premonstratensów i kanoników reguralnych w średniowieczu - Pobóg-Lenartowicz, Anna (Res Gestae. Czasopismo Historyczne, 2007)
Keywords: wrocław

Rotulusy klasztoru premonstratensów sw. Wincentego na Olbinie we Wroclawiu w drugiej polowie XIII i w XIV w. - Mlynarska-Kaletynowa, Marta (Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka, 2006)
[ Schriftrollen des Prämonstratenserklosters Heiliger Vinzent in Breslau in der zweiten Hälfte des 13. und im 14. Jahrhundert]
Keywords: wrocław

Die Prämonstratenser-Abtei auf dem Elbing/Olbin in Breslau - Kapustka, Mateusz (Netzwerk des Glaubens: Prämonstratenser in Mitteleuropa ; eine Ausstellung des Dommuseums Brandenburg, 2003)
Keywords: wrocław