Prameny k dějinám knihoven premonstrátských klášterů v Doksanech a Chotěšově - Hradilová, Marta (Knihy a dějiny, 2023)
Keywords: chotěšov; doksany

Klášter sester premonstrátek Doksany (2022)
Keywords: doksany

Klášter Doksany v pozdním středověku (cca1420-1526) - Šámal, Petr (Charles University, 2021)
Monastery of Doksany in late Middle Ages (ca1420-1526)
Keywords: doksany

Klášter premonstrátek v Doksanech v období středověku - Junová, Tereza (Charles University, 2020)
Keywords: doksany

Knihovny ženských klášterů v pohusitském období - Modráková, Renáta (Acta Musei Nationalis Pragae – Historia litterarum, 2020)
The libraries of Bohemian female monasteries were distinctive units with thematically diverse codices in both manuscript and printed form. This article focuses on their composition and possible transformation in the Post-Hussite period with an overlap to the 16th century. Five important nunneries of various orders have been chosen as models. These include St George’s Benedictine Convent at Prague Castle, the Premonstratensian Convent in Doksany, St Anne’s Dominican Convent in the Old Town of Prague, the Premonstratensian Convent in Chotěšov, the Convent of Poor Clares in Český Krumlov and the Convent of Poor Clares in Cheb. The composition and size of a particular library in the period under review depended on the economic, social and cultural situation of each convent. Liturgical books continued to be commissioned, but the number of devotional literature and mystical texts increased. Many monasteries also focused on ordering printed books. The primary aim of the article is to open the whole topic.
Keywords: chotěšov; doksany

Juliana Alžběta Sekerková ze Sedčic, převorka kláštera premonstrátek v Doksanech a spoluautorka válečných pamětí - Kuchařová, Hedvika (Bohemia Occidentalis Historica, 2019)
The essay focuses on the life and activities of Juliana Alžběta Sekerková of Sedčice. She was born 1615 in a noble family, probably non -Catholic. After the death of her parents she entered the Premonstratensian Canonry in Doksany (1636) where she later became prioress (1655). Her early life in the religious community was aff ected by the wartime’s violence and danger which repeatedly forced the whole convent to leave Doksany. As prioress Juliana Alžběta was involved in a controversy between Vincent, Abbot of Strahov and Cyrill, Provost of Doksany on the side of the latter. Wartime and the following years (to 1683) were described in her chronicle which continued a previous chronicle by provost Nicholas. She also authored „Vitae“ of the Doksany canonesses of her time.
Keywords: doksany

Klášter premonstrátek v Doksanech a Slánsko : Slánské rozhovory 2012 - Přibyl, Vladimír; Vychodil, Pavel; Přibylová, Dana (Vlastivědné muzeum Slaný, 2013)
Keywords: doksany

Poněkud hladová péče o památky. Zpráva o klášteře v Doksanech - Solař, Miloš (Dějiny a současnost : kulturně historická revue, 2011)
Keywords: doksany

Chotešov a Doksany ve 13. století. Dva kláštery premonstrátek v dobe posledních Premyslovcu - Pátková, Hana (Kościół w monarchiach Przemyślidów i Píastów. Materiały z konferencji naukowej Gniezno 21-24 września 2006 roku, 2009)
Keywords: chotěšov; doksany

Kravařský újezd doksanského kláštera a právo ochrany nad církevním zbožím - Vaňek, Vojtěch (Časopis Matice moravské, 2004)
The domain of Kravaře of the monastery of Doksany and the protection law of church property
Keywords: doksany

Konfirmace Premysla Otakara II. pro Doksany z roku 1276 ve svetle litomerické listiny z roku 1282 - Sviták, Zbynek (Sborník prací Filozofické fakulty brněnské univerzity. C, Řada historická, 1991)
[Das Bestätigungsprivileg Premysl Ottokars II. für Doxan aus dem Jahre 1276 im Lichte einer Leitmeritzer Urkunde aus dem Jahre 1282]
Keywords: doksany

Západní krypta doksanského kostela - Merhautová, Anežka (Umění : časopis Ústavu pro teorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1964)
Keywords: doksany

Románská stavební huť v Doksanech. II. Dílo a působení doksanské huti - Merhautová-Livorová, Anežka (Umění : časopis Ústavu pro theorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1957)
Keywords: doksany

Románská stavební huť v Doksanech. I. architektura okruhu kláštera doksanského - Radová-Štiková, Milada (Umění : časopis Ústavu pro theorii a dějiny umění Československé akademie věd, 1957)
Keywords: doksany

Privilegium Premysla I. pro Doksany a jeho konfirmace z r. 1276 - Pražák, Jirí (Sborník archivních prací, 1955)
Keywords: doksany

Bývalý klášter premonstrátek v Doksanech nad Ohří - Kubíčková, Jarmila (Poklady umění v Čechách a na Moravě, 1944)
Keywords: doksany

Románský kostel kláštera premonstrátek v Doksanech - Líbal, Dobroslav (Zprávy památkové péče, 1942)
Keywords: doksany

Doksany nad Ohří, bývalý klášter premonstrátek : Stručný průvodce dějinami a památkami - Balcárek, Evermond Vladimír (Nákl. verlag, 1929)
[Doxan a. d. Ohra, ehemaliges Prämonstratenserinnenstift]
Keywords: doksany

Okolo klášterní Knihovny v Doksanech - Volf, J. (Časopis československých knihovníků, 1927)
Keywords: doksany

Doksany, býv. královský panenský klášter premonstrátek nad Ohří - Beneš, František (Památky archeologické, 1862)
Keywords: doksany