Het Missaal van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen of het Missaal van Berchem (ca. 1140-1150) - Watteeuw, Lieve (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: antwerp

Getuigenissen van een groots verleden. Materiële sporen van de Antwerpse Sint-Michielsabdij - Janssens, Herman (Bijdragen van de contactdag, 2014)
Keywords: antwerp

Een pastoraal offensief in Antwerpen: Norbertus, de volgelingen van Tanchelm, en de stichting van het Sint-Michielsklooster in 1124 - Moolenbroek, Jaap van (Wonderen voor alledag: Elf opstellen over godsdienst en samenleving in de Middeleeuwen door Jaap van Moolenbroek opnieuw uitgegeven bij zijn afscheid van de Vrije Universiteit, 2006)
Keywords: antwerp; 👤 norbert of xanten

De oudste afbeeldingen van de St.-Michielsabdij te Antwerpen - Vander Eyken, K.J. (Bijdragen tot de geschiedenis, 1990)
Keywords: antwerp

Vier schilderijen i.v.m. de Antwerpse Sint-Michielsabdij van P. Col(l)in - Vander Eyken, K.J. (Analecta Praemonstratensia, 1990)
Keywords: antwerp

De bisschoppelijke stichtingsoorkonden voor O.L. Vrouwkapittel en Sint-Michielsabdij te Antwerpen (1124) - Mingroot, Erik van (Analecta Praemonstratensia, 1972)
Keywords: antwerp

Een gedicht over de St.-Michielsabdij te Antwerpen van omstreeks 1500 - Gerits, Trudo (Analecta Praemonstratensia, 1969)
Keywords: antwerp

Portretten van prelaten van de Antwerpse St.-Michielsabdij - Van den Nieuwenhuizen, Jos (Vlaamse Stam, 1969)
Portraits of prelates from St. Michael's abbey, Antwerp.
Keywords: antwerp

Een Antwerps missaal uit de 12e eeuw - Weyns, Norbert J. (Bijdragen tot de geschiedenis bijzonderlijk van het aloude hertzogdom Brabant, 1966)
Keywords: antwerp

De Sint-Michielsabdij in de sagenschat van de Polders ten noorden van Antwerpen - Van den Berg, M. (Analecta Praemonstratensia, 1957)
Keywords: antwerp

Oorkondenboek van St. Michielsabdij te Antwerpen, 1297-1300 - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de geschiedenis, 1931)
Keywords: antwerp

De stichting van het Allerheiligste Sacramentshuis, Norbertinessenklooster te Antwerpen - Erens, Ambrosius (Analecta Praemonstratensia, 1930)
Keywords: antwerp

Oorkondenboek der Witheerenabdij van S.-Michiels te Antwerpen - Goetschalckx, Peter Joseph (Van Hoeydonck, 1909)
Keywords: antwerp

Cartularium der abdij van S.-Michiels te Antwerpen - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de geschiedenis bijzonderlijk van het aloude hertzogdom Brabant, 1906)
Keywords: antwerp

Cartularium der abdij van S.-Michiels te Antwerpen - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de geschiedenis bijzonderlijk van het aloude hertzogdom Brabant, 1905)
Keywords: antwerp

De abdij van Sint-Michiels te Antwerpen tijdens de 12de eeuw - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de Geschiedenis, bijzonderlijk van het aloude Hertogdom Brabant, 1905)
Keywords: antwerp

Obituarium der abdij van St. Michiel der orde van Premonstreit te Antwerpen - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de geschiedenis bijzonderlijk van het aloude hertogdom Brabant, 1903)
Keywords: antwerp

Obituarium der abdij van St. Michiel der orde van Premonstreit te Antwerpen - Goetschalckx, Peter Joseph (Bijdragen tot de geschiedenis bijzonderlijk van het aloude hertogdom Brabant, 1902)
Keywords: antwerp

Verhandeling over St.-Michielsabdy te Antwerpen - Génard, P. (Inscriptions funéraires et monumentales de la province d'Anvers : arrondissement d'Anvers = Verzameling der graf- en gedenkschriften van de provincie Antwerpen : Arrondissement Antwerpen. Anvers, abbayes et couvents = Antwerpen, abdyen en kloosters, 1859)
Keywords: antwerp