De oorkonden van het klooster Sint-Gerlach te Houthem, 1202-1293 - Synghel, G. A. M. van; Govaers, W.; Ebben, Th.; Hartmann, Johannes Laurentius Henricus (Werken uitgegeven door Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, 2022)
Keywords: sint-gerlach

Het Norbertinessenklooster Sint-Gerlach te Houthem. 1200-1800 - Bosmans, J. (Zusterkloosters in de Premonstratenzer Orde, 2015)
Keywords: sint-gerlach

Lijst van monialen in het Norbertinessenklooster van Sint-Gerlach te Houthem, circa 1202-1600 - Notten, Jan G.M.; Heijnens, Fons (Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach, 2006)
Keywords: sint-gerlach

Toon mij Uw schoenen en ik zal zeggen wie gij zijt - Emmen, L. C. J.; Krikke, D. (Archeologie in Limburg: Uitgave van de Archeologische vereniging Limburg, 2000)
Discusses leather finds from a cesspit of the Premonstratensian nunnery of Sint-Gerlach in Houthem excavated in 1993-1996, including a girdle for a sword datable to 1340-1370 and fragments of several types of shoes
Keywords: sint-gerlach

Dagboek van een opgraving in en om het klooster Houthem St. Gerlach - Krikke, Doeke (Doeke Krikke, 1997)
Keywords: sint-gerlach

Opgravingen in en rond het klooster van Sint Gerlach te Houthem - Knook, H. C.; Kwakkernaat, H. M. M. (Historische en heemkundige studies in en rond het Geuldal, 1995)
Keywords: sint-gerlach

Het voormalig klooster van Sint Gerlach te Houthem verslag van het bouwhistorisch veldonderzoek 1993 - Knook, H. C. (Historische en heemkundige studies in en rond het Geuldal, 1994)
Keywords: sint-gerlach

Aspecten van de kloosterintrede van adellijke vrouwen in de late middeleeuwen; het norbertinessenklooster van Sint Gerlach te Houthem, circa 1202-1600 - Koch, Esther (Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg, 1988)
Keywords: sint-gerlach

Inventaris van het archief van het Norbertinessenklooster van Sint-Gerlach - Haas, J.A.K (Rijksarchief in Limburg, 1971)
Keywords: sint-gerlach

Het klooster van Sint Gerlach te Houthem (1202 - 1400) - Geutjens, Bernadette (KU Leuven, 1965)
Keywords: sint-gerlach

Beredeneerde inventaris van de oorkonden en bescheiden van het adelijk klooster St. Gerlach, berustende op het Provinciaal Archief van Limburg - Franquinet, Guillaume Désiré (Ter Provinciale Griffie, 1877)
Keywords: sint-gerlach

Houthem-Sint-Gerlach en het adelijk vrouwenstift aldaar: eene bijdrage tot de geschiedenis van het voormalig land van Valkenberg - Habets, Jos (Hollman, 1869)
Keywords: sint-gerlach

Necrologium der adelijke proosdij Sint- Gerlach - Habets, Jos (Publications de la Société historique et archéologique dans le duché de Limbourg, 1869)
Keywords: sint-gerlach