Znaczenie opactwa premonstrateńskiego w Brzesku-Hebdowie w strukturze zakonu i Kościoła w XIV–XV wieku - Podgórska-Mikuła, Arkadia (Studia z Dziejów Państwa i Prawa, 2016)
Th e importance of the Premonstratensian Abbey in Brzesko–Hebdów for the structure of the Order and the Church in the 14th and 15th centuries
Keywords: brzesko

Fundacja Opactwa Premonstratensów w Brzesku-Hebdowie - Podgórska, Arkadia (Meandry Historii: Starożytność – średniowiecze – nowożytność. Referaty wygłoSzone na XX ogólnopolskim zjeździe Historyków Studentów w Katowicach, 2013)
Keywords: brzesko

Brzesko i Zwierzyniec. Jeszcze o początkach dwu najstarszych klasztorów norbertańskich w Małopolsce - Rajman, Jerzy (Roczniki humanistyczne, 1997)
Keywords: brzesko; zwierzyniec

Abbatia de Bresca w w. XII-XIII i wybrane problemy najstarszych dziejów grupy brzeskiej premonstratensów polskich - Depruła, Czesław (Roczniki Humanistyczne, 1994)
Keywords: brzesko

Początki opactw norbertańskich w Strahowie i Brzesku - Rajman, Jerzy (Nasza Przeszłość, 1992)
Keywords: brzesko

Komunikat o opactwie norbertańskim zwanym w dawnych czasach „de Brzesko” - Łuszczkiewicz, Władysław (Sprawozdania Komisji do Badania Historii Sztuki w Polsce, 1889)
Keywords: brzesko