Archiwum Norbertanek w Imbramowicach - Dębowska, Maria (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2010)
Keywords: imbramowice

Wybrane problemy badawcze zwiazane z romanskim portalem z kosciola sw. Wincentego na Olbinie, obecnie w kosciele sww. Marii Magdaleny we Wroclawiu. Przeglad literatury - Fafara, Aldona (Sródmiejska katedra. Kosciól sw. Marii Magdaleny w dziejach i kulturze Wroclawia, 2010)
Keywords: wrocław

Uposażenie ziemskie klasztoru Norbertanek fundacji rybnickiej i czarnowąskiej do 1228 roku - Kopka, Monika (Sanctimoniales: Zakony żeńskie w Polsce i Europie Środkowej (do przełom XVIII i XIX wieku), 2010)
Landbesitz des Prämonstratenserinnenklosters der Stiftung von Rybnik und Czarnowąsy (Czarnowanz) bis 1228
Keywords: czarnowąsy; rybnik

Dzieje klasztorów norbertańskich w Żukowie - Okroy, Franciszek Ksawery (Wydawnictwo "ROST", 2010)
Keywords: żukowo

Tradycja norbertanska w przedstawieniach Marii z Dzieciatkiem trzymajacym jablko - Szczesna, Joanna (Roczniki humanistyczne, 2010)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)