De nonnen van Klooster Heiligerlee - Stolk, Cees (De verhalen van Groningen, 2017)
De nonnen van Mons Sinaï zaten pal in de vuurlinie: voor de poorten van hun klooster werd de Slag bij Heiligerlee geleverd (1568) en de gesneuvelde graaf Adolf werd opgebaard in hun kloosterkerk.
Keywords: heiligerlee

Heiligerlee - R.O.B., Amersfoort (Bulletin KNOB, 1957)
Keywords: heiligerlee

Verkoop en Afbraak van Heiligerlee en Nyeklooster-op-den-Dam in 1597 - Backmund, Norbert (Sacris Erudiri, 1955)
Keywords: heiligerlee

De slag en het klooster bij Heiligerlee - Koppius, W.J. (Eigen Haard, 1925)
Keywords: heiligerlee

Het Klooster te Heiligerlee - Zuidema, P. (Groninger Volksalmanak, 1839)
Keywords: heiligerlee