Osudy klášterního areálu Louka ve Znojmě po zrušení premonstrátské kanonie - Hamzová, Tereza (Charles University, 2022)
Keywords: louka

Bonum opus premonstráti v Louce (1190-1784) = Bonum opus : Die Prämonstratenser in Klosterbruck (1190-1784) - Eckl, Petr; Šeferisová Loudová, Michaela; Valeš, Tomáš (Jihomoravské muzeum ve Znojmě, 2020)
Keywords: louka

Graduál loucký - Hrbáčová, Jana (Chrám věd a múz : 450 let Vědecké knihovny v Olomouci, 2016)
Keywords: louka

Majetkový vývoj kláštera Louka u Znojma do husitských válek - Vohryzek, Stanislav (2015)
Cílem článku je podat přehled majetkového vývoje premonstrátského kláštera v Louce u Znojma od jeho založení roku 1190 knížetem Konrádem II. Otou do počátku husitských válek. Základním pramenem pro poznání vývoje klášterního majetku jsou listiny klášterního archivu. První část práce v chronologické řadě pojednává o založení kláštera a jednotlivých panovnických i šlechtických donacích. Velká pozornost je věnována zejména určení jednotlivých lokalit, které jsou zmiňovány v těchto listinách. Druhá část se zabývá vztahy kláštera ke kostelům, které mu byly inkorporovány již od počátku, nebo u nichž získal v průběhu času desátky či patronátní práva a inkorporace dosáhl později. Podán je zde i výčet sporů kláštera o tyto kostely a jejich desátky s jinými duchovními institucemi. Exkurz je věnován vztahu kláštera a města Znojma, např. problematice klášterních majetků, o které klášter přišel při vzniku města, způsobem jeho odškodnění, různým pozdějším vzájemným sporům, vlivu kláštera na ustanovování městského rychtáře apod.
Keywords: louka

Premonstrátský klášter Louka u Znojma v době předbělohorské (1526-1620) - Kohoutek, Michael (Masaryk University, 2014)
Keywords: louka

Premonstrátský klášter Louka u Znojma v době po husitských válkách (1434-1526) - Kohoutek, Michael (Masaryk University, 2012)
Keywords: louka

Opatská kaple (kaple sv. Šebestiána) premonstrátského klášterního kostela Panny Marie a sv. Václava ve Znojme-Louce: (poznámky ke stavebnímu a výtvarnému vývoji) - Vácha, Zdenek (Archaeologia historica, 2012)
[Die Abtskapelle (St.-Sebastian-Kapelle) der Prämonstratenserklosterkirche der Jungfrau Maria und des Heiligen Wenzel in Znojmo-Louka: (Anmerkungen zur baulichen und künstlerischen Entwicklung)]
Keywords: louka

Dějiny kláštera Louka u Znojma do roku 1425 - Vohryzek, Stanislav (University of Brno, 2009)
Keywords: louka

Majetkový vývoj kláštera v Louce do konce 15. století - Borovský, Tomáš (Jizni Morava, 2004)
Besitzentwicklung des Stiftes in Louka/Klosterbruck bis Ende des 15. Jahrhunderts
Keywords: louka

Antropologický rozbor kosterních pozustatku z kláštera Louka u Znojma - Drozdová, Eva (Pravek, 2000)
Anthropologische Analyse der Knochenüberreste aus dem Kloster Louka bei Znaim
Keywords: louka

Archeologický výzkum premonstrátského kláštera v Louce u Znojma. Příspěvek ke způsobu pohřbívání ve středověkých klášterech - Unger, Josef (Pravěk : časopis moravských a slezských archeologů. Nová řada, 2000)
Keywords: louka