Dla dobra konwentu i świeckich. Szkoły w norbertańskim opactwie św. Wincentego we Wrocławiu w okresie średniowiecza - Kaczmarek, Krzysztof (Nasza Przeszłość, 1998)
[Für das Wohl des Konvents und der Laien. Die Schulen in der Breslauer Prämonstratenser-Abtei St. Vinzenz im Mittelalter]
Keywords: wrocław

Das Doppelgrab des Grafen Peter Wlast († 1153) und seiner Gemahlin in St. Vinzenz auf dem Elbing - Walter, Ewald (Archiv für schlesische Kirchengeschichte, 1994)
Keywords: wrocław

Kalendarz opactwa sw. Wincentego we Wroclawiu - Jasinski, Kazimierz (Kultura sredniowieczna slaska: pierwiastki rodzime i obce, 1993)
Keywords: wrocław

Kościół z klasztorem Świętego Wincentego we Wrocławiu - Malachowicz, Edmund; Brzezowski, Wojciech (DTSK Silesia, 1993)
Keywords: wrocław