Dragsmarks kloster: Arkeologisk undersökning - Ortman, Oscar (Bohusläns museum, 2022)
Keywords: dragsmark

Lika ideal, skilda uttryck- cistercienserna och premonstratenserna i ostra Danmark - Kockum, Jan (Mellan slott och slagg. Vänbok till Anders Ödman, 2016)
Keywords: 🇩🇰 denmark (general)

Augustinerkaniker och premonstratenser i Danmark före ca. 1200 - Nyberg, Tore (Locus Celebris: Dalby kyrka, kloster och gård, 2012)
Keywords: 🇩🇰 denmark (general)

Tommarp : kunglig produktionsort och klosterstad - Jönsson, Lars (Institutionen för arkeologi och antikens historia, Lunds universitet, 2011)
Keywords: tommarp

Dragsmarks kloster samt Dragsmarks och Bokenäs kyrkor - Andersson, Christer (Båtdokgruppen, 2006)
Keywords: dragsmark

Premonstratenserklostret i Östra Tommarp - Jönsson, Lars (Från stad till land: en medeltidsarkeologisk resa tillägnad Hans Andersson, 2001)
Keywords: tommarp

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: Registerdelen - Wallin, Curt (Bokförlager Österleniana, 2000)
Keywords: tommarp

Dragsmarks klosterruin, Uddevalla kommun - Ericson, Cecilia; Hajdu-Rafis, Ann-Charlott (Kulturmiljöenheten, Länsstyrelsen i Göteborgs och Bohus län, 1995)
Keywords: dragsmark

Dragsmarks och Bokenäs kyrkor - Aasma, Karin (Sveriges kyrkor, 1994)
Keywords: bokenäs; dragsmark

Dragsmarks kloster - Kjellgren, Barbara (Bohuslän, 1993)
Keywords: dragsmark

Børglum, Tønsberg, Dragsmark - Nyberg, Tore (Seminaret "Kloster og by" 11.-13. november 1992: omkring Olavsklosteret, Premonstratenserordenen og klostervesenet i middelalderen, 1993)
Keywords: børglum; dragsmark; tønsberg

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: Supplement - Wallin, Curt (Bokförlager Österleniana, 1991)
Keywords: tommarp

Dragsmarks kyrka och kloster - Carlsson, Kristina (Vikarvet, 1989)
Keywords: dragsmark

Premonstratenserna och deras kloster i Skåne - Wallin, Curt (Skånes Hembygdsförbund Årsbok, 1987/88: Skånska kloster, 1989)
Keywords: 🇸🇪 sweden (general)

Bäckaskog, klosterrester för gäster - Mannerstråle, Carl-Filip (Skånes hembygdsförbunds årsbok, 1988)
Keywords: bäckaskog

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: 1551-1600 - Wallin, Curt (Bokförlager Österleniana, 1988)
Keywords: tommarp

Östra Vemmerlövs kyrka - Åberg, Gustaf (Kyrkor på Österlen, 1987)
Keywords: östra vemmerlöv

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: 1536-1550 - Wallin, Curt (Bokförlager Österleniana, 1986)
Keywords: tommarp

Die Schenkung der Konigin Dorothea an die Abtei Dragsmark in Norwegen 1492 - Nyberg, T.S. (Analecta Praemonstratensia, 1985)
Keywords: dragsmark

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: 1450-1535 - Wallin, Curt (Bokförlager Österleniana, 1982)
Keywords: tommarp

Dragsmarks kyrka - Myrström, Linnéa (s.n., 1979)
Keywords: dragsmark

Bokenäs gamla kyrka : en kort information (1977)
Keywords: bokenäs

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: 1300-1450 - Wallin, Curt (Verbum, 1976)
Keywords: tommarp

Birgittatraditionen från Prag bland handskrifterna i Stift Schlägl, Oberösterreich - Nyberg, Tore (Nordisk tidskrift för bok- och biblioteksväsen, 1970)
The St. Birgitta textual tradition from Prague in manuscripts of the monastery at Schlägl in Upper Austria.
Keywords: schlägl

Kalkmålningarna i Vä kyrka - Graebe, Henrik (Ale. Historisk tidskrift för Skåneland, 1967)
Keywords: vä

En kunglig kyrka - Graebe, Henrik (Ale. Historisk tidskrift för Skåneland, 1966)
Keywords: vä

En relikdosa från Vä kyrka - Rydbeck, Monika (Ale. Historisk tidskrift för Skåneland, 1965)
Keywords: vä

Premonstratensklostret och S:t Drottens kyrka - Blomqvist, Ragnar (Thulegrävningen 1961: en berättelse om vad grävningarna för Thulehuset i Lund avslöjade, 1963)
Keywords: lund

Klostret i den stilla dalen - Niklasson, Nils (Vikarfvet, 1957)
Keywords: dragsmark

Tommarps urkundsbok: klostret - hospitalet - staden - socknen: 1085-1300 - Wallin, Curt (Svenska kyrkans diakonistyrelses bokförlag, 1955)
Keywords: tommarp

En medeltida ryttarakvamanil från Vä kyrka - Arbman, Holger (Fornvännen. Journal of Swedish Antiquarian Research, 1947)
Keywords: vä

Valdemar I's privilegium för Tommarps kloster - Weibull, Lauritz (Scandia : Tidskrift för historisk forskning, 1943)
Keywords: tommarp

Klosterruinerna i Dragsmark och gamla Kungahälla - Lundberg, Erik B. (Göteborgs och Bohusläns Fornminnesförenings tidskrift, 1942)
Keywords: dragsmark

Dragsmarks klosterkyrka : Stentyper och försök till rekonstruktion - Thorburn, Eugen (s.n., 1929)
Keywords: dragsmark

Dragsmarks kloster : kort historik och vägledning för besökande - Lidell, Joh. S. (Hallmans bokh., 1923)
Keywords: dragsmark

Dragsmark Klostret - Lidell, Joh. S. (Svenska Turistföreningens årsskrift, 1901)
Keywords: dragsmark

Dragsmarks kloster - Berg, Wilhelm (Bonnier, 1895)
Keywords: dragsmark

Vestra Tomarps kyrka i Skåne - Tynell, Lars (Kungl. Vitterhets Historie och Antiqvitets Akademiens månadsblad, 1892)
Keywords: tommarp

Dragsmarks kloster och sagan om Axel och Valborg - Holmberg, Axel Emanue (s.n., 1856)
Keywords: dragsmark