Informatiebord klooster Zennewijnen onthuld - Smit, Emile (de Tielenaar: Nieuws, Cultuur en Historie van Tiel e.o., 2021)
Keywords: zennewijnen

Bedevaarten, processies en relieken. Heiligenverering bij premonstratenzers en premonstratenzerinnen - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Bliksemschicht of witte glans? Een evaluatie van het recent historisch onderzoek naar norbertijnen en norbertinessen in Vlaams-Brabant en Brussel - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2021)
Keywords: 🇧🇪 belgium (general)

Cultuur en mecenaat - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Een Europees netwerk met middeleeuwse roots - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Wetenschap en onderwijs - Appelmans, Janick; Leinsle, Ulrich G. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Het graafschap Vlaanderen, exemplarisch voor de premonstratenzer kloosterstichtingen in de middeleeuwen? - Appelmans, Janick; Meijns, Brigitte (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🇳🇱 netherlands (general)

Geleerde norbertijnen - Bijsterveld, Arnoud-Jan A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

'Super omnes clericos Frisie sui temporis peritus'. Een geleerde norbertijn op reis door middeleeuws Europa - Boer, Dick Edward Herman de (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

De Norbertinessen van Sint-Catharinadal : 750 jaar - Breukel, Koos; Deen, Femke (Lecturis, 2021)
Keywords: sint-catharinadal

Het kaartboek van de abdij van Averbode. Beheer en prestige - Carnier, Marc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: averbode

Bronnen van inspiratie - Caspers, Charles (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Zingende zusters. De liturgische gezangen van de norbertinessen - Drèze, Céline (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🛐 liturgy

De viering van de liturgie in de premonstratenzer abdijen en priorijen - Fierens, Marc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🛐 liturgy

Tongerlose pastorieën op de grens tussen noord en zuid - Hopstaken, Joss (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🇳🇱 netherlands (general)

Als de Bliksem. Norberts biografie met glasramen - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 👤 norbert of xanten

Overzicht van parochies van de norbertijnen in België en Nederland - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🇧🇪 belgium (general); 🇳🇱 netherlands (general)

In het spoor van Norbert van Gennep Christus navolgen. Een levensideaal in dienst van God en van de Kerk - Janssens, Herman; Ardura, Bernard (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 👤 norbert of xanten

Een masterplan van Hugo van Fosses? - Janssens, Hugo (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 👤 hugh of fosses

Het Missaal van Park (Oxford, Wadham College, Ms. A.14.12). Een liturgisch boek in opdracht van Ambroos van Engelen, abt van Park - Kügle, Karl (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: park

'Ego fr(ater) heinric(us) eccl(esi)e in bona spe [...] hec uolumnia manu (et) calamo scripsi.' De Bijbel van Bonne-Espérance uit 1135 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: bonne-espérance

'Scriptus est liber iste in honore Sanctae Mariae in Parcho'. De Parkbijbel uit 1148 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: park

De expansie en aanwezigheid van de premonstratenzers in de Friese landen tot 1600 - Mol, Johannes A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 🇳🇱 netherlands (general)

Een van hart en een van ziel. Het ideaal van de vita apostolica in de premonstratenzer spiritualiteit - Noël, Filip (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Een knipoog uit de hemel: Antwerpse sanctjes en devotiegrafiek in de norbertijnen - Osta, Jozef van (Uitgeverij Averbode, 2021)
Al van in de vroegste periode hebben christenen hun geloof kunstig uitgebeeld in fresco's en iconen. Die traditie heeft zich ondanks de kritiek van iconoclasten en beeldenstormers doorgezet tot in de volksdevotie. Sanctjes en devotieprenten worden vanaf de 16e eeuw populair. Antwerpen was toen het wereldcentrum van de grafiek. Daar kreeg de iconografie van Norbertus en tal van ordesheiligen en -zaligen vorm. In dit mooi geïllustreerde boek beschrijft Jozef Van Osta de geschiedenis van devotieprentjes in de norbertijnenorde. Hij heeft hierbij aandacht voor het gebruik en de diepere betekenis van de prentjes, alsook voor de grote verscheidenheid van dit religieus en cultureel erfgoed
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Abdij Averbode: Leven in een traditie, met een roeping in de samenleving - Peirelinck, Lotte; Jaspers, Michiel (Uitgeverij Averbode, 2021)
Keywords: averbode

De herdenking van de doden van de twaalfde tot de achttiende eeuw - Perre, Dirk van de (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Indrukwekkende reeks glasramen van Jan de Caumont voor de pandgang van de Parkabdij - Rambaut, Aletta (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: park

De eerste zusters van Berne - Sanders, J. G. M. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: berne

De architectuur van de premonstratenzers - Van de Perre, Dirk (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

De woonst van de premonstratenzer pastoor, uitvalsbasis voor de nabije parochiezorg - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Met eydel handen aanveert men geene winninghe. Landbouw, economie en landschap - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

'Vrije conste dewelcke nyet gemeyns en heeft met eenige andere ambachten'. Jan Christiaan Hansche in de Parkabdij - Van Vaeck, Marco (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: park

Het Missaal van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen of het Missaal van Berchem (ca. 1140-1150) - Watteeuw, Lieve (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: antwerp

Filip van Harvengt, tweede abt van Bonne-Espérance - Wouters, Jos (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)
Keywords: 👤 philip of harvengt