Norbertanie polscy w XII wieku. Mozni wobec "ordinis novi" - Rajman, Jerzy (Spoleczenstwo Polski Sredniowiecznej, 1996)
Keywords: 🇵🇱 poland (general)

Kryzys polskich klasztorów norbertanskich w XIV-XV wieku - Rajman, Jerzy (Klasztor w kulturze średniowiecznej Polski : materiały z ogólnopolskiej konferencji naukowej zorganizowanej w Dabrowie Niemodlińskiej w dniach 4-6 XI 1993, 1995)
Keywords: 🇵🇱 poland (general)

Trudne drogi: 1126-1976 : pamiątka 850-lecia istnienia zakonu norbertańskiego - Rytko, Maria Bogumiła (Kuria Metropolitalna, 1979)
Keywords: 🇵🇱 poland (general)

O niektórych źródłach do historii zakonu premonstrateńskiego w Polsce w XII i XIII wieku - Deptuła, Czesław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1971)
-
Keywords: 🇵🇱 poland (general)

Arrowezyjska reforma klasztorów w Polsce po r. 1180 a reforma premonstrateńska. Z problematyki przemian polskiego kanonikatu regularnego w średniowieczu - Deptuła, Czesław (Roczniki Humanistyczne, 1969)
Keywords: 🇵🇱 poland (general)