Romanesque portal from Olbin - 3D digital recomposition - Hackemer, Franciszek (Digital Applications in Archaeology and Cultural Heritage, 2024)
Keywords: wrocław

Rotulusy z klasztoru na Ołbinie we Wrocławiu - Mrozowicz, Wojciech (Archiwum Państwowe we Wrocławiu, 2021)
Keywords: wrocław

Liber ordinarius klasztoru premonstratensów na Ołbinie. Przyczynek do dalszych badań nad rękopisem - Szukiel, Piotr (Od Benedyktynów i Premonstratensów do Salezjanów: dzieje kościoła i parafii Św. Michała Archanioła na wrocławskim Ołbinie : materiały konferencji naukowej z okazji 70-lecia obecności salezjanów na wrocławskim Ołbinie (Wrocław, 28-29 kwietnia 2017 r.), 2018)
Keywords: wrocław

O dawnych zwyczajach prawnych w swietle materialów procesovvych klasztoru sw. Wincentego na Oibinic we Wroclawiu z XIV wieku - Mlynarska-Kaletynowa, Marta (Z badan nad kultura spoleczenstw pradziejowych i wczesnosredniowiecznych: ksiega jubileuszowa dedykowana profesorowi Boguslawowi Gedidze, w osiemdziesiata rocznice urodzin przez przyjaciól, kolegów i uczniów, 2013)
Keywords: wrocław

Wybrane problemy badawcze zwiazane z romanskim portalem z kosciola sw. Wincentego na Olbinie, obecnie w kosciele sww. Marii Magdaleny we Wroclawiu. Przeglad literatury - Fafara, Aldona (Sródmiejska katedra. Kosciól sw. Marii Magdaleny w dziejach i kulturze Wroclawia, 2010)
Keywords: wrocław

The architectural sculpture in the former Norbertine churches in Wrocław-Ołbin and in Strzelno in the Romanesque period - Szczęsna, Joanna (Analecta Praemonstratensia, 2009)
Keywords: strzelno; wrocław

Późnośredniowieczne próby reform we wrocławskim opactwie św. Wincentego - Misiejuk, Dariusz (Res Gestae, 2007)
Keywords: wrocław

Nie tylko causa Vortret. O wzajemnych kontaktach wrocławskich premonstratensów i kanoników reguralnych w średniowieczu - Pobóg-Lenartowicz, Anna (Res Gestae. Czasopismo Historyczne, 2007)
Keywords: wrocław

Rotulusy klasztoru premonstratensów sw. Wincentego na Olbinie we Wroclawiu w drugiej polowie XIII i w XIV w. - Mlynarska-Kaletynowa, Marta (Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka, 2006)
[ Schriftrollen des Prämonstratenserklosters Heiliger Vinzent in Breslau in der zweiten Hälfte des 13. und im 14. Jahrhundert]
Keywords: wrocław

Die Prämonstratenser-Abtei auf dem Elbing/Olbin in Breslau - Kapustka, Mateusz (Netzwerk des Glaubens: Prämonstratenser in Mitteleuropa ; eine Ausstellung des Dommuseums Brandenburg, 2003)
Keywords: wrocław

Dla dobra konwentu i świeckich. Szkoły w norbertańskim opactwie św. Wincentego we Wrocławiu w okresie średniowiecza - Kaczmarek, Krzysztof (Nasza Przeszłość, 1998)
[Für das Wohl des Konvents und der Laien. Die Schulen in der Breslauer Prämonstratenser-Abtei St. Vinzenz im Mittelalter]
Keywords: wrocław

Das Doppelgrab des Grafen Peter Wlast († 1153) und seiner Gemahlin in St. Vinzenz auf dem Elbing - Walter, Ewald (Archiv für schlesische Kirchengeschichte, 1994)
Keywords: wrocław

Kalendarz opactwa sw. Wincentego we Wroclawiu - Jasinski, Kazimierz (Kultura sredniowieczna slaska: pierwiastki rodzime i obce, 1993)
Keywords: wrocław

Kościół z klasztorem Świętego Wincentego we Wrocławiu - Malachowicz, Edmund; Brzezowski, Wojciech (DTSK Silesia, 1993)
Keywords: wrocław

Über die Urkunde für das Breslauer St. Vinzenz-Stift vom Jahre 1139-1149 - Santifaller, Leo (Mitteilungen des österreichischen Staatsarchivs, 1953)
Keywords: wrocław

Nikolaus Liebental und seine Chronik der Aebte des Breslauer St. Vinzenzstiftes - Santifaller, Leo (Sint Norbertusdrukkerij, 1949)
Keywords: wrocław

Zwei Richtigstellungen betreffen Peter Wlast und das Breslauer Vinzenzstift - Eistert, Karl (Zeitschrift des Vereins für Geschichte (und Alterthum) Schlesiens, 1943)
Keywords: wrocław

Peter Wlast, Vinzenzstift und Wallonen in Stadt und Kreis Ohlau - Eistert, Karl (Zeitschrift des Vereins für Geschichte (und Alterthum) Schlesiens, 1942)
Keywords: wrocław

Praemonstratenserhandschriften in der Universitätsbücherei Breslau - Starà, Albert (Analecta Praemonstratensia, 1942)
Keywords: wrocław

Die architektonische Gestaltung der romanischen S. Vincenzkirche auf dem Elbing bei Breslau - Güttel, Werner (Schlesiens Vorzeit in Bild und Schrift: Zeitschrift des Schlesischen Altertumsvereins, 1928)
Keywords: wrocław

St. Vinzenzkirche in Breslau - Kastner, Karl (F. Goerlich, 1928)
Keywords: wrocław

Das Grabmal des Grafen Peter Wlast und seiner Gemahlin Maria - Gündel, Christian (Schlesische Monatshefte: Blätter für Kultur und Schrifttum der Heimat, 1926)
Keywords: wrocław

Erklärung einer Zahleninschrift an der Breslauer Vinzenzkirche - Kaufmann, Johannes (Schlesiens Vorzeit in Bild und Schrift: Jahrbuch des Schlesischen Museums für Kunstgewerbe und Altertümer, 1919)
Keywords: wrocław

Die angebliche Stiftungsurkunde für das St. Vinzenzkloster auf dem Elbing - Schulte, Lambert (Zeitschrift des Vereins für Geschichte und Alterthum Schlesiens, 1903)
Keywords: wrocław

Reste des Vinzenzklosters bei Breslau - Buchwald, Conrad (Jahrbuch des Schlesischen Museums für Kunstgewerbe und Altertümer, 1900)
Keywords: wrocław

Liber mortuorum monasterii S. Vincentii Vratislaveiensis, Ord. Praem - Kętrzyński, Wojciech (Monumenta Poloniae historica, 1888)
Keywords: wrocław

Die Paternität über das Vinzenzstift zu Breslau - Grotefend, H. (Zeitschrift des Vereins für Geschichte Schlesiens, 1870)
Keywords: wrocław

Nekrolog der Prämonstratenster zu St. Vincenz bei Breslau - Hein, Paul; Grünhagen, Colmar (Zeitschrift des Vereins für Geschichte (und Alterthum) Schlesiens, 1870)
Keywords: wrocław

Über einige mittelalterliche Kunstdenkmäler von Breslau: die alte Burg von Breslau, die Martinikirche, die heilige Kreuz-Kirche, die ehemaligen Kirchen zu St. Vincenz, St. Michaelis und Allerheiligen auf dem Elbing, und deren Reste ; eine historisch-artistische Abhandlung - Luchs, Hermann (1855)
Keywords: wrocław

Series et Gesta Abbatum - Libental, Nicholas (Scriptores rerum silesiacarum oder Sammlung schlesischerer Geschichtschreiber, 1839)
Keywords: wrocław

Urkundliche Geschichte der Prämonstratenser und ihrer Äbte zum hl. Vincenz von Breslau - Görlich, Franz Xaver (Josef Max und Komp., 1836)
Keywords: wrocław