Saint Bernard de Clairvaux et Philippe de Hareng - Delhaye, Philippe (Buletin de la société historique et archéologique de Langres, 1953)
Keywords: 👤 philip of harvengt

A Romanesque Lenten Cloth from Germany - Shepherd, Dorothy G. (The Bulletin of the Cleveland Museum of Art, 1953)
Keywords: altenberg

Vida de São Norberto : fundador da Ordem Premonstratense, Arcebispo de Magdeburgo - Adriaansen, Guilherme (Editora Vozes, 1953)
Keywords: 👤 norbert of xanten

Prince du Nord; vie de saint Norbert, fondateur des prémontrés, archevêque de Magdebourg - André, Joseph (Abbaye Saint-Michel de Frigolet, 1953)
Keywords: 👤 norbert of xanten

Nos anciennes abbayes en Italie - Backmund, Norbert (Pro Nostris. Ephemerides Trimestres Commissionis Norbertinae, 1953)
Keywords: 🇮🇹 italy (general)

The Premonstratensian Order in Scotland - Backmund, Norbert (The Innes Review, 1953)
Keywords: 🇬🇧 great britain (general)

Cartulaire de St. Augustin de Thérouanne, Inventaire analytique des chartes et documents - Brouette, Émile (Bulletins historique de la société académique des antiquaires de la Morinie, 1953)
Keywords: saint-augustin-lès-thérouanne

Le Cartulaire de St. Augustin-lés-Thérouanne et ses chartes contales inédites - Brouette, Émile (Bulletin de la Société d'Études de la Province de Cambrai, 1953)
Keywords: saint-augustin-lès-thérouanne

Kloster Reichenstein - Corsten, Karl (Heimatland - Almanach des Kreises Monschau, 1953)
Keywords: reichenstein

Die ehemalige Abtei Klosterbruck - Fitzthum, Martin (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: louka

L'église abbatiale de Corneux - Girardot, L. (Le Courrier de Mondaye, 1953)
Keywords: corneux

Het Veenklooster en omgeving - Jager, J.T. de (Het Noorderland, 1953)
Keywords: veenklooster

The College of Prémontré in mediaeval Paris - John, James J. (Mediaeval Institute, University of Notre Dame, 1953)
Keywords: paris (college)

Kloster Wedinghausen. Ein Stück Heimatgeschichte für Kinder - Keßler, Karoline (1953)
Keywords: wedinghausen

Prämonstratenserkloster Ursberg - Lang, Rudolf (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: ursberg

Les premiers siècles de l'abbaye de Bonne-Espérance - Lefebvre, Jacques (University of Brussels, 1953)
Keywords: bonne-espérance

Coutumiers liturgiques de Prémontré du XIIIe et du XIVe siecle - Lefèvre, Placide (Bibliotheque de la revue d'histoire ecclésiastique, 1953)
Keywords: 🛐 liturgy

Vitraux donnés par l'abbé Gérard van der Scaeft d'Averbode à des églises desservies par son monastère - Lefèvre, Placide (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: averbode

Die Geschichte der Prämonstratenserabtei Rommersdorf von der Gründung bis zum Beginn der Reformation - Leicher, Herbert (University of Bonn, 1953)
Keywords: rommersdorf

Grandeurs et misères des vieilles pierres ardennaises : Laval-Dieu - Manceau, Henri (L'Automobilisme Ardennais, 1953)
Keywords: laval dieu

Bernard et l'ordre de Prémontré - Petit, François (Bernard de Clairvaux, 1953)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

L'abbaye mosane de Leffe - Remy, Albert (Parcs nationaux. Association Ardenne et Gaume, 1953)
Keywords: leffe

Oberzell, Main: Ehem. Prämonstratenserkloster - Reuter, Barbara (Kleine Kunstführer, 1953)
Keywords: oberzell

Über die Urkunde für das Breslauer St. Vinzenz-Stift vom Jahre 1139-1149 - Santifaller, Leo (Mitteilungen des österreichischen Staatsarchivs, 1953)
Keywords: wrocław

Verzeichnis der Urkunden des Stiftsarchives Wilten von 1138-1299 - Schadelbauer, Karl (Veröffentlichungen aus dem Stadtarchiv Innsbruck, 1953)
Keywords: wilten

Vom Dollart verschlungen: Kloster Palmar - Porta major - Schoolmann, Hinrich (Der Deichwart: Beilage der Zeitung Rheiderland, 1953)
Keywords: palmar

Das Stiftsarchiv Wilten, seine Bestände und deren Auswertung - Steinegger, Fritz (Tiroler Heimat, 1953)
Keywords: wilten

De grafzerken in de Middelburgse Abdijkerken en enkele andere - Unger, Willem Sybrand (Archief. Mededelingen van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap, 1953)
Keywords: middelburg

Documents prémontrés du XVIe siècle - Valvekens, Emile (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Deiparae Assumptio apud Philippum de Harvengt et Adamum Scotum - Valvekens, Johannes B. (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: 👤 adam of dryburgh; 👤 philip of harvengt

Praemonstratenses in Collegio Germanico-Hungarico de Urbe degentes - Valvekens, Johannes B. (Analecta Praemonstratensia, 1953)
Keywords: 📚 premonstratensian (general)

Die Traditionen des Klosters Schäftlarn, 760-1305 - Weissthanner, Alois (Quellen und Erörterungen zur bayerischen Geschichte NF, 1953)
Keywords: schäftlarn

L'abbaye de Corneux - Wirz (Le Courrier de Mondaye, 1953)
Keywords: corneux

Dochovaná kázání z roku 1419. Díl 1, Od neděle velikonoční do páté neděle po sv. Trojici - Želivský, Jan (Studie a prameny. Sekce filosofie a historie, 1953)
První část latinských kazatelských příprav nejlidovějšího kazatele husitské Prahy, dochovaných v opise, zachycuje osnovy jeho zápalných projevů, pronesených k chudině Nového Města pražského v chrámu Marie Sněžné v předvečer revoluce od 16. dubna do 16. července 1419. Podle Zd. Nejedlého Želivský "dovedl jíti cestou Husa a Jakoubka ze Stříbra dále pokrokovým směrem, pro nějž dovedl strhnouti i pražský lid. Jeho doba znamená vrchol pokrokového hnutí v Praze." Úvodem je podán popis, rozbor a zjištění původství dochovaných rukopisů